Hurtigst

Ellen Asserhøj 2. foto - Bordtennisbolde flyttes

BORDTENNISBOLDE FLYTTET MED TESKE

hurtig

• Fårup Sommerland, 08.10.22

Fra en balje med vand skal 15 bordtennisbolde samles op med en teske én ad gangen og placeresi en spand 3 meter derfra. Det er på tid. Man må ikke støtte bordtennisboldene med finger/hånd og tabes bolden skal man bag i køen og starte forfra.

Alle sejl var sat til ved udgivelsenaf Børnenes Rekordbog 2023. Vihavde traditionen tro (bortset fra toårs aflysning pga. corona) et stortudgivelsesarrangement. Dette år blev detfejret i Fårup Sommerland, arrangeretaf vores regionsafdeling Tårs Skole SFO.På dagen skulle der selvfølgelig sættesrekorder, og denne er opfundet af voresnordjyske regionsledere Marianne og OleSvendsen, der også kontrollerede rekorden.Fra en balje med vand skal 15 bordtennisboldesamles op med en teske én ad gangenog placeres i en spand 3 meter derfra. Manmå ikke støtte bordtennisboldene medfinger eller hånd, og tabes bolden, skalman starte forfra. Der blev kæmpet hårdtom rekorden, og dagens rekordvinder blevEllen Asserhøj på 11 år fra FritidsklubbenViadukten, Roskilde, i tiden 47 sekunder.På 2.-pladsen kom 10-årige Laurits BondeCaroc fra Sophieskolen SFO, NykøbingF, i tiden 52 sekunder. 3.-pladsen indtogIsabel Ingrid Højgaard på 11 år, også fraSophieskolen, i tiden 1 minut og 4 sekunder.
ej rekordsætter (1)

Tennisbold mellem knæene

hurtig

• Fårup Sommerland, 08.10.22

På en bane 2 x 5 meter skal man gå/løbe med en tennisbold mellem knæene. Taber manbolden, skal man bag i køen og starte forfra. - 4,95 sekunder

Opfindsomheden var stor, da der skullefindes på rekorddicipliner til udgivelsenaf Børnenes Rekordbog 2023. Voresregionskontorer afviklede hver torekordaktiviteter på denne festdag. I dennerekord gælder det om, at en tennisboldplaceres mellem knæene. På en bane på2 × 5 meter skal man gå/løbe/hoppe på tid.Taber man bolden, skal man om bag i køenog starte forfra.Anna Bisp på 10 år fra Sorø PrivatskoleTabte tabte ikke nogen bolde. Anna klaredeturen på 4,95 sekunder. På 2.-pladsen komMargarita Andriichuk på 10 år, også fraSorø, i tiden 5,29 sekunder. Lige i hælene,på 3.-pladsen, kom Ellen Asserhøj, 11 år, fraFritidsklubben Viadukten, Roskilde, i tiden5,45 sekunder.Rekorden blev opfundet og kontrolleret afvores nordjyske regionsledere Marianne ogOle Svendsen.
2

Bordtennis pong

hurtig

• Fårup Sommerland, 08.10.22

bordtennis pong 1 meter til kopperne. Tilladt at læne sig ind over bordet. 6 stk hvide plastkopper stillet i formation 3-2-1 - 16,47 sekunder

Bordtennis Pong er et spil, hvor man skalskyde en bordtennisbold ned i et bordog ramme op i 6 glas. Det blev et hit hosbørnene, der kæmpede om på hurtigst tidat ramme en bold i alle 6 hvide plastkopperstillet i formationen 3-2-1. Der blev kæmpet,og Abdulkarim Mdaghmash på 12 år fraSophieskolen SFO i Nykøbing F, blev dagensrekordvinder i tiden 16,47 sekunder.Det er tilladt at læne sig ind over bordet.Der var 1 meter til kopperne.
Agnes blyanter med skiluffer

Blyanter med skiluffer

hurtig

• Fårup Sommerland, 08.10.22

Samle 20 blyanter op med skiluffer på hurtigst på 15,59 sekunder

Disciplinen om at samle 20 blyanter op medskiluffer på hurtigst mulig tid er opfundetaf Fritidsklubben Viadukten for en del årsiden. Den blev støvet af og taget med tiludgivelsen af Børnenes Rekordbog 2023,som i år blev fejret i Fårup Sommerland,arrangeret af vores regionsafdeling TårsSkole SFO.Det er faktisk svært at få blyanterne op også holde dem i den anden hånd. Alligevellykkedes det Agnes Aagesen Jacobsen på11 år fra Viadukten at barbere tiden ned til15,59 sekunder. På 2.-pladsen kom VeraFrimann Mørch på 11 år fra Sorø Privatskole itiden 16,89 sekunder.Godkendt af 11-årige Mikkel Skyttebo ogSimon Lundsgaard på 12 år samt AlexanderMøller Madsen og Max Cronfeld på 12 år, allefra fra Fritidsklubben Viadukten, Roskilde.OBS. Blyanterne skal samles op med denene hånd og skal holdes med den andenhånd.
Ida

GÅ-BRÆDDER – GAK-ØGLEGANG

hurtig

• Fårup Sommerland, 08.10.22

På græs: Gå på 4 stk. korte (25 cm lange) Gå-brædder. En gak-øglegang 5 meter. i tiden 19,96 sekunder

Ida brugte flere forsøg, inden hunsatte den endelige rekord.Et teaterstykke, der handlede om øgler,gav idéen til denne rekord. RegionslederJanne Schoelzer fortæller: ”Vi var midt iteaterøvning af roller, og da børnene så,hvordan man kunne bevæge sig på 4 småbrædder, så det lignede en øglegang,blev klubbørnene enige om at kalde detgak-øglegang.” De skulle nemlig med tiludgivelsen af Børnenes Rekordbog 2023,og som regionsklub skulle de afvikle torekordaktiviteter på dagen. I rekordbodenskulle man hurtigst muligt gå 5 meter på4 korte (25 cm lange) gå-brædder. Vinderi gak-øglegang blev Ida Skjødt på 11 år fraFritidsklubben Viadukten i Roskilde i tiden19,96 sekunder.Godkendt af Asta Ladefoged på 11 år, ViggaZeuner på 11 år og regionsleder Janne fraViadukte
IMG_2203

Pastapenne flytning

hurtig

• Bogforum, Bella Centeret, 05.11.22

flytte 10 pastapenne fra en skål til en anden med en strikkepind afstand 4 meter på 1 minut og 54,2 sekunder

At flytte 10 pastapenne fra en skål tilen anden med 4 meter imellem med enstrikkepind lyder måske som en sværopgave, men for 10-årige Sofia Dunkan fraSorø var det en smal sag. På kun 1 minutog 54,2 sekunder lykkedes det hende atflytte de 10 pastapenne én ad gangen.Rekorden blev godkendt af børnene fra SorøPrivatskole sammen med vores regionslederGertrud Bendorff.
20230325_095419

Bogstabling

hurtig

• Odder Bibliotek, 25.03.23

Hurtigste bogstabel af 60 kasserede bøger. 9-11 år: 2 minutter og 13,83 sekunder

9-11 ÅRVed en bogfest skal der selvfølgelig sættesrekord med bøger. Derfor faldt valget påhurtigste bogstabel af 60 kasserede bøger.Der blev kæmpet for at holde stakken ibalance, og det lykkedes 9-årige TobiasErik Silberbauer Lassen på 2 minutter og13,83 sekunder. August Birk-Ellegren, 9 år,havde tidligere på dagen nået 4 minutterog 49,66 sekunder. Carla Hauberg Bergholtog Selinay Rosendal Özbek fra 2. C varmed på dagen som kontrollanter. Det heleforgik i Kirkecentret, som ligger lige overfor biblioteket. Alle bøgerne var biblioteketskasserede bøger.SÅDAN GØR MAN: Bøgerne lægges i encirkel på ca. 2,5 meter. Alle stakke spredes.Man må gerne samle en stak og bære denhen til rekordstablen.
Papirflyver

PAPIRFLYVER PÅ TID

hurtig

• Maribo Juniorklub, 10.05.23

foldede en papirsflyver af et A4 ark på 4,87 sekunder.

Hvem kan lave den hurtigste papirflyver afet stykke A4-papir? Det kan Lukas Erfurt på13 år. Lukas foldede papiret nogle gange ogkastede det, og flyveren fløj nogle meter. I alttog det 4,87 sekunder. Hermed fløj rekordenfra Stinne Bjørn Nielsen fra HammerumFriskole, der kom ned på 12,67 sekunder.Det er ikke vigtigt, hvordan papirflyverenlaves, men den skal kunne flyve.
slukke lys

SLUKKE 4 FYRFADSLYS

hurtig

• Maribo Juniorklub, 18.04.23

At slukke 4 fyrfadslys på 1,14 sekunder i en afstand på 2 m. 4 fyrfadslys på tid. pustede dem ud

Vi vil nødig kalde nogen for lyseslukker, mendet var lige præcis det, Oliver Holmgaard på13 år blev, da han pustede 4 fyrfadslys ud på1,14 sekunder på 2 meters afstand.Pædagog Tess Jensesn fortæller: ”Dennerekord var en af de rekorder, som rigtigmange gerne ville prøve at slå. Den tidligererekord blev da også slået tidligt i forløbet.Først af Alvin Halilovic på 9 år og derefter afhans storebror Admir Halilovic på 13 år, somklarede rekorden på 1,46 sekunder. Ingentroede, at den kunne overgås, men så komOliver og slog den i første forsøg. Desværreblev tiden ikke dokumenteret, så Oliver varnødt til at gøre det om, og i tredje forsøgkom den nye rekord i hus.
Emil Rohrberg - 5 discipliner

Discipliner på tid

hurtig

• Skagen, 03.06.23

5 Discipliner på tid 1 minut og 7,59 sek - 10 sukkerknal. Rundt om bord med tape rulle på hovedet – 1 lakridssnørebånd Rundt om et bord med 1,5 l. cola flaske med tennisbold på toppen – 5. Slå 2 søm i en træblok. 2 meter imellem hver disc

Til arrangementet ’Skagen går rekordamok’havde Børnenes Rekordbog fundeten helt ny rekord frem, som skulle afprøves:5 discipliner på hurtigst tid. Det blev dogEmil Rohrberg på 13 år fra Skanderborg, derfik overrakt et diplom for tiden 1 minut og7,59 sekunder af vores kontrollanter i detnordjyske Marianne og Ole Svendsen. TinoKallerhauge Albertsen på 11 år fra Skagenkom på 2.-pladsen med 1 minut og 10,64sekunder, og Daniel Fog Ibsen på 11 år fraVejle besatte 3.-pladsen med tiden 1 minutog 16,08 sekunder.Ole fortæller: ”Det var en disciplin, som isærdrengene var tossede med. De 5 disciplinerskulle gennemføres på hurtigst tid. En sjovrekord, der gav mange gode grin blandttilskuerne. Især at slå søm i, som bøjedesig undervejs. De fleste kunne gennemførebanen på under 2 minutter.”Der er 2 meter mellem hver disciplin, som er:1. Med en pølsetang flyttes 10 sukkerknalderfra én skål til en anden.2. Rundt om et bord (120 × 60 cm) med entaperulle (14 cm i diameter) på hovedet.3. Spis 1 lakridssnørebånd.4. Rundt om et bord med en 1,5-literscolaflaske med tennisbold på toppen.5. Slå 2 (25/55) søm i en træblok.

Forord

Kære læsere, børn, unge og voksne Rekordbogen kan i år levere sin egen rekord, nemlig 410 helt nye og friske rekorder. Vi er rigtig glade for at sætte fokus på børnene, da det er hele formålet med bogen.

Vores mål er at vise, hvad børn går og laver, og hvad de er supergode til, og således sætte fokus på børnene med alle deres evner og sjove påfund. Vi vil gerne anerkende børnene, så de oplever, at det, de kan og gør, også betyder noget. Bogen er fyldt med børnenes energi og kreativitet. Der er rigtig mange spændende rekorder, og mange af rekorderne er illustreret med billeder.

Du sidder med den 35. udgave af bogen. Det er 34 år siden, den første børnerekordbog udkom. Den hed i øvrigt Rekordbogen for Børn og Unge i Danmark og ændrede navn til BRB allerede i 2. udgave (Børnenes

Rekordbog 1991). Vi ser ofte, at børnene kommer i aviser og ugeblade eller i radio og tv, hvor de viser deres særlige evner. Det er vigtigt, at børn bliver set og hørt, så de bevæger sig ind i voksenlivet med en god selvfølelse og et stort selvværd. Det er derfor en stor glæde, at vi igen kan præsentere en ny udgave af Børnenes Rekordbog, hvor børnene endnu en gang har overgået sig selv og hinanden. 

Her kan du læse om nogle af rekorderne, der er nye i år: Det er f.eks. lykkedes et fodboldhold, Holbæk B&I drenge U13-15, at sætte den vilde rekord med 1.000.000, altså 1 million, fodboldjongleringer på en måned. Initiativtager var 14-årige Rasmus Hartøft, der selv leverede de 100.000 af dem. Det behøver ikke nødvendigvis at være meget specielle ting i rekordsammenhæng – f.eks. er det helt almindelige kammerjunkere, som 11-årige Olivia Lauge Røgild balancerede i et 20 cm højt tårn. En anden variant kan være at være fælles om opgaven. Det er lykkedes Klubben Stjerneholdet fra Ølsted at få fyldt Kirkehusets trillebør med 13 børn. I Glamsbjergskolens SFO har de været vildt optaget af rekorder gennem det seneste år. 9-årige Svend Lezuik Arvidsen og Lærke Wiuff på 10 år havde lige været i Go’morgen Danmark for at fortælle om alle deres rekorder i deres SFO. På vejen hjem i bilen byggede de et 1,18 meter LEGO-tårn på 10 minutter. SFO’en er nu kommet med som regionskontor for Børnenes Rekordbog for region Fyn, og det er vi glade for. Borris SFO havde gang i den igen i år. Frederik Mthembu Funch Danielsen på 9 år slog rekorden i at kravle hurtigst op i tovene og røre loftet. Frederik kravlede op ad tovet på kun 10,89 sekunder. Klatretovet er 5,07 meter langt. Bevist på et videoklip, som du kan se ved at scanne QR-koden i bogen. Du kan også finde QR-koden til at se Mathilde Frømling Nielsen fra 4. klasse, der var supersej og gik hele 18,3 meter på hænder i Skovgårdsskolens aula i Charlottenlund. 

Hvert år er der samlinger, der vokser, mens nogle er helt nye: 7-årige Adam Hougaard Månsson elsker Pokémonkort og har nu 1.502 kort. 4-årige Luna Hougaard Månsson har ønsket sig PAW Patrol til samtlige fødselsdage og juleaftener og har nu 187 stk. i legetøjsserien. 11-årige Karen Mollie Franklin har et skarpt øje for 4-5-6-kløvere. Samlingen er oppe på 472 kløvere. 10-årige Ida Sofie Dahl Kastbjerg har igennem de sidste 4 år formået at samle 503 læbepomader. I rekordbogen er der plads til alle mulige og umulige rekorder – også de mere spektakulære af slagsen. Du kan f.eks. læse om alle skolens elever fra Ingstrup Trivselsskole i Løkken, der blev fordelt på 19 mindre arbejdshold for at lave den længste kuglebane.

Børn fra klubber og SFO’er er meget engagerede i Børnenes Rekordbog. Vi har institutioner over hele landet, der kan komme ud til dit/jeres rekordforsøg. Husk at bruge dem, og giv gerne besked i god tid. Helst 3 uger før (se telefonnumre side 189). Du kan besøge os på Facebook, på vores hjemmeside eller se alle de sjove videoklip af rekorderne på vores YouTube-kanal. Du kan sende dine egne klip ind, så uploader vi dem. Vores regionsinstitutioner kan også komme ud med børnekontrollanter for at overvære jeres rekordforsøg og skrive diplomer.Det skete f.eks., da vores regionsledere Marianne og Ole Svendsen fra regionskontor Nordjylland igen deltog i Sommerstart i Aalbæk, hvor lokalområdet deltog i mange rekordaktiviteter som sømslagning, gå 10 meter på 2 knæpuder og flytte tændstikker med en pølsetang på 1 minut. Jeg kommer også selv ud til forskellige rekordforsøg og var bl.a. til stede, da 361 elever havde officiel afslutning for Viborg Bibliotekernes udvalgte læseklasser. Her læste de i bøger og spiste is samtidig – rekorder skal være sjove! Jeg besøgte også Aabenraa Bibliotek, hvor børnene byggede en mur af bøger, der blev 55 meter lang og 10 cm høj. Begge disse rekorder handlede for bibliotekerne om at sætte fokus på børns læsning i bøger. Det var også en stor glæde at gæste ADHD-foreningens sommerlejr, hvor 40 børn på 4 IR-skydebaner fik 1.337,7 point på 20 minutter. 

Børnenes Rekordbogs Støtteforening er aktivt medvirkende og gør det hele økonomisk muligt. Idéen til Børnenes Rekordbog fik jeg tilbage i 1985. Dengang havde nogle børn samlet over 300.000 kapsler, men kunne ikke få rekorden optaget i Guinness World Records. Jeg mente, at der manglede et sted, hvor børn kunne blive anerkendt og komme i fokus for deres mange præstationer og på deres egne præmisser. Den allerførste udgave af Børnenes Rekordbog lavede vi i Mårslet Fritidsklub, hvor den daværende leder og nuværende formand for støtteforeningen, Hansi Hahn, og medarbejdere støttede op om idéen. På klubbens sommerlejr på Livø i 1987 blev projektet præsenteret for klubbørnene, som kastede sig over projektet med liv og sjæl. Det blev besluttet at lægge ud med verdens største lagkagekamp, der blev efterfulgt af en grundig ”børnevask”. Rekorden blev sat i Tivoli Friheden i Aarhus den 3. september 1988, hvor 200 børn sloges med 2.000 lagkager. 

Det overordnede formål med bogen var og er at skabe en ”vi-følelse”. Konkurrenceelementet er ikke det vigtigste, men samarbejdet er derimod i højsædet. Både børn og voksne oplever gang på gang, at et samarbejde om en rekord giver gode kammeratlige relationer, knytter tætte bånd og skaber en fælles oplevelse. 

Rigtig god fornøjelse med din nye, sjove rekordbog.

Med største rekordhilsen, og god læselyst

Mikael Brøgger

REGIONSKONTORERNE
Regionskontorerne er altid glade for at besvare
spørgsmål, og er der behov for det, tager
kontrollanterne også gerne ud for at kontrollere
dit/jeres rekordforsøg. Husk at kontakte dem i
god tid inden forsøget – og senest 3 uger før.

REGION NORDJYLLAND
Tårs Skole
Regionsleder: Karina Frandsen
Tlf.: 2233 1939 – kari258a@hjskole.dk
Regionsleder: Morten Rune Pedersen
Mobil: 2299 2367 – mortenpedersen1@yahoo.dk
Regionsleder: Lars Bo Westergård
Tlf.: 4122 4665 – lars.bo.westergaard@hjoerring.dk

HotSpot, Frederikshavn
Regionsleder: Jens Christian Bjerregaard
Tlf.: 9845 7090/6014 8337 – jebj@frederikshavn.dk

Freelancer – Frederikshavn
Regionsleder: Ole Svendsen
Tlf.: 4086 2259 – olesvendsen60@gmail.com

REGION VESTJYLLAND
Freelancer – Lemvig
Regionsleder: Brian i Dali
Tlf.: 3172 1535 – bj-idali@hotmail.com

REGION MIDTJYLLAND
Mårslet Skoles SFO
Regionsleder: Jørgen Bertelsen fra Mårslet SFO
Tlf.: 6110 6819 – bertelsen67@live.com

Mårslet Ungdomsklub Regionsleder:
Michael Clausen
Tlf.: 4188 4113 – micl@Aarhus.dk

REGION SYDVESTJYLLAND
Samuelsgården, Oksbøl
Institutionsleder: Conny Andersen
Tlf.: 5127 4668 – coan@varde.dk

REGION FYN
SFO Humlebien, Glamsbjerg
Telefon: 6474 7862
Institutionsleder: Michael Bøgeskov
Tlf.: 2152 0250 – milab@assens.dk
Regionsleder Nicklas Sunil Johannesen
Mobil: 20470718 – nicklassunil@gmail.com
Regionsleder Simon Buch Rasmussen
Tlf.: 5250 9121 – simo49m1@assensskoler.dk

REGION KØBENHAVN
Louis P FK/UK, Frederiksberg
Regionsleder: Peter e Abbondio
Tlf.: 2089 3019/3888 5354 – pe@louisp.dk

REGION SJÆLLAND OG KØBENHAVN
Klub Viadukten, Roskilde
Regionsleder: Janne Schoelzer
Tlf.: 6172 2574 – janneas@roskilde.dk

REGION SJÆLLAND
Sorø Privatskole, Sorø

Regionsleder: Gertrud Bendorff
Tlf.: 2576 6660 – gertrudbendorff@live.dk

REGION LOLLAND OG FALSTER
Sophieskolen SFO, Nykøbing F.
Regionsleder: Jan Refnov Petersen
Tlf.: 5174 5198 – janpondus@hotmail.com
Regionsleder Lone Lykkebæk
Tlf.: 2347 1745 – lykkebaek@live.dk

REGION BORNHOLM
Paradisbakkeskolens SFO, Nexø
Regionsleder: Lars Frithiof
Tlf.: 4087 6946/5692 3381 – lars_frithiof@hotmail.com

STØTTEFORENINGEN
Formand: Hansi Hahn
Tlf.: 2398 9955 – hanskurt.hahn@gmail.com