Højest

IMG_2209

GRYDESVAMPE, STABLING

højest

• Bogforum, Bella Centeret, 05.11.22

Stabling af grydesvampe på 2 minutter. Stablet en ad gangen. Alder 6-8 år 19 stk højde ??

ALDER 6-8 ÅR7-årige Laurits Frederiksen fra Odense lagdeud og kom på kun 1 minut og 31 sekunderop på 17 stk. Den rekord bestod i en rum tid,indtil 8-årige Julius Engell fra Tårnby kom oppå 19 stk. med en stabel på 57 cm.Bogforum, Bella Center, 05.11.22Der var vildt mange besøgende på åretsBogmesse, og Børnenes Rekordbog varpå pletten med tilbud om forskelligerekordforsøg, som børn og ungekunne deltage i. Vi havde vores friskeregionskontor fra Sorø med til at hjælpemed at afvikle og kontrollere rekorderne. Vihavde i dagens anledning lavet forskellligealdersgrupper for at gøre konkurrencernemere lige.
uden navn (2)

GRYDESVAMPE, STABLING

højest

• Bogforum, Bella Centeret, 05.11.22

Stabling af grydesvampe på 2 minutter. Stablet en ad gangen. Alder 9-11 år 18 stk højde 54 cm

ALDER 9-11 ÅRI denne aldersgruppe var det 9-årige NoraMynte Rafn fra København S, der lagde udmed 16 stk. på 1 minut og 45 sekunder. LianSharpe a Argjahøvda fra Sorø på 11 år fejededen rekord af banen, da han på 1 minut og33 sekunder nåede 17 stk. Den endeligerekordvinder blev 10-årige Karen Arentsen,der på blot 41 sekunder bragte 18 stk. ibalance med en højde på 54 cm.Der var vildt mange besøgende på åretsBogmesse, og Børnenes Rekordbog varpå pletten med tilbud om forskelligerekordforsøg, som børn og ungekunne deltage i. Vi havde vores friskeregionskontor fra Sorø med til at hjælpemed at afvikle og kontrollere rekorderne. Vihavde i dagens anledning lavet forskellligealdersgrupper for at gøre konkurrencernemere lige.
IMG_2182

GRYDESVAMPE, STABLING

højest

• Bogforum, Bella Centeret, 05.11.22

Stabling af grydesvampe på 2 minutter. Stablet en ad gangen. Alder over 12 år 20 stk højde ??

Der var vildt mange besøgende på åretsBogmesse, og Børnenes Rekordbog varpå pletten med tilbud om forskelligerekordforsøg, som børn og ungekunne deltage i. Vi havde vores friskeregionskontor fra Sorø med til at hjælpemed at afvikle og kontrollere rekorderne. Vihavde i dagens anledning lavet forskellligealdersgrupper for at gøre konkurrencernemere lige.ALDER OVER 12 ÅRI denne særprægede disciplin kæmpede deældste også om rekorden. Dagens mand ogrekordvinder blev 14-årige Bjørn Grevstadfra København Ø, der slog alle med en stabelpå hele 20 grydesvampe. 14-årige SelmaAspen fra København V lagde ud med 16stk. Den slog Felix Trolle-Eng fra Smørumpå 12 år med en enkelt og kom op på 17 stk.Frederik Iversen fra Sorø Privatskole lignedelænge sejrherren med 19 stk., som han kunskulle bruge 1 minut og 7 sekunder på atbringe i balance. Det lykkes dog til sidstBjørn at snuppe rekorden.
IMG_2200

ISPINDE STABLET

højest

• Bogforum, Bella Centeret, 05.11.22

Stabling af ispinde lagt to og to skiftevis på 5 minutterAlder 9-11 år - 18,5 cm

PÅ 5 MINUTTER, 9-11 ÅREndnu en gang var vi til Bogmesse, ogBørnenes Rekordbog stod for forskelligerekorder, som børnegæsterne kunne deltagei. Rekorderne blev udført sammen medbogens regionskontor på Sorø Privatskole.Her var vores regionsleder Gertrud Bendorffsammen med en flok friske skoleelever. En afrekorderne var stabling af ispinde lagt to ogto skiftevis på 5 minutter.Vi havde til lejligheden lavet aldersindeling,og rekorden for aldersgruppen 9-11 år gik til11-årige Zoe Bjerre fra Tåstrup med 18,5 cm.
IMG_2193

ISPINDE STABLET

højest

• Bogforum, Bella Centeret, 05.11.22

Stabling af ispinde lagt to og to skiftevis på 5 minutterover 12 år - 12,5 cm

PÅ 5 MINUTTER, 12+ ÅRFor aldersgruppen over 12 år blev det13-årige Frederik Iversen fra Sorø, der nåedehøjest med 12,5 cm.
image2

Tårne

højest

• København S., 21.11.22

Stentårn 19 flade strandsten højt i balance på 3 minutter

FLADE STENFra det øjeblik 4,5-årige JonathanSchroll Iversen blev opmærksompå, at den nuværende rekord er på 17 stenbalanceret på 20 minutter, har han væretoptaget af at slå rekorden. Og det må mansige, at han har gjort. Flere sten balanceretog på en meget hurtigere tid. Jonathan fik 19flade strandsten i balance på 3 minutter. Detslår Milas Due Simonsen fra Slagelse, der fikstablet et tårn på 17 sten på 20 minutter.Far Thomas siger: ”Jonathan er en rutineretstenbalancør, der trods sin unge alder harbalanceret sten med jævne mellemrum imere end tre år. Han ved, hvordan han skaberet stabilt tårn. Han sørger for, at hver enkeltsten ligger stabilt og ikke vipper, før hanlægger en ny sten på. Jonathan balancerermed stor selvsikkerhed og koncentration.”
Rekord klodsmajor 2

Tårne

højest

• Aktivitetshuset, SFO2 klub, Otterup, 22.12.22

14 klodsmajorbrikker stablet på højkant

KLODSMAJORKLODSERGennem mangeår har børn iAktivitetshuset iOtterup forsøgtat slå forskelligerekorder fraBørnenesRekordbog. Særligthar der væretinteresse for atslå rekorden fra2014, hvor en fyrhavde stablet 14klodsmajorklodserpå højkant.Efter mange år og utallige forsøg framange børn i klubben lykkedes detendelig for 10-årige Patrick Balázs Dudásat slå rekorden. Han lavede en stabel på 15klodsmajorbrikker, vel at bemærke stabletpå den lange ende.Pædagog Søren Lauridsen fortæller: ”Dahan var oppe på 13 klodser, gjorde vi os klarmed kamera, så vi var helt klar, hvis hangennemførte. Med tålmodighed, optimismeog en rolig hånd placerede Patrick ioverlegen stil de sidste to klodser – og såkunne det ikke gå hurtigt nok med at fåtaget billeder! Euforien i klubben var stor, ogbedriften har ikke gjort interessen mindre forat slå nye rekorder.”
IMG_0222

Lego

højest

• Frederiksbjergskole SFO, Aarhus, 17.01.23

Lego pyramidetårn af små klodser 42 cm høj med et grund mål på 35 x 36 cm

PYRAMIDEMed almindelige LEGO-klodser har 10-årigeLondon Dakour Greenwood med hjælp fraklassekammeraten Jacob Park Nygaardbygget et LEGO-pyramidetårn på 42 cmmed et grundareal på 35 × 36 cm. Trinnenevarierer i højden. Pyramiden er afsluttet medet flot LEGO-flag på toppen, men det er forgod ordens skyld ikke målt med i højden.Pædagog Steen Thomsen fortæller: ”Londonhavde læst Guinness Rekordbog og fiken fantastisk lyst til selv at prøve at slåen rekord. Han er rigtig glad for at legei vores LEGO-rum, så det var oplagt, atvi undersøgte, hvilke LEGO-rekorder dervar. Først fandt vi et LEGO-tårn, men detvar over 11 etager højt, så det syntes vi varlidt for svært. Så vi kiggede os om efternoget andet, og så faldt vi over den størstepyramide. London fik idéen og startede medat bygge, men efter nogen tid fik han hjælpfra Jacob.”
14a

Tårne

højest

• Peterskolens SFO, uge 4-5 i 2023, Rønne

bygget et LEGO-træstamme/tårn, der kunne stå af sig selv, på hele 86 bjælkeklodser

LEGOTRÆSTAMMERDer var gang i rekorderne på Bornholm.9-årige Mikas Ambrosen og LinusKaarby har denne dag bygget et LEGOtræstammetårn,der kunne stå af sig selv.Tårnet bestod af 86 bjælkeklodser.

BRÆTSPIL, STABLET

højest

• Klubben Hybenvej, Viborg, 03.03.23

Individuelt stablede brætspil. 1,79 meter høj

INDIVIDUELT Med en ihærdig indsats er det lykkedes 12-årige Frederik Koch-Palmgren helt egenhændigt at bringe balance i en 1,79 meter høj stabel af brætspil. Frederik siger: ”Forsøget tog cirka 45 minutter. Jeg brugte tid på at sortere spillene, fordi jeg ville lave et tårn, hvor det kun var brætspil. Jeg lavede forsøget, fordi vi har så mange brætspil, så jeg tænkte, at jeg sagtens kunne slå den tidligere rekord. Det var sjovt og spændende. Det var lidt svært at få dem stabile, så jeg måtte forsøge flere gange. Det kunne nemt vælte, så jeg prøvede igen og igen. Der var mange, som kiggede på.”

Forord

Kære læsere, børn, unge og voksne Rekordbogen kan i år levere sin egen rekord, nemlig 410 helt nye og friske rekorder. Vi er rigtig glade for at sætte fokus på børnene, da det er hele formålet med bogen.

Vores mål er at vise, hvad børn går og laver, og hvad de er supergode til, og således sætte fokus på børnene med alle deres evner og sjove påfund. Vi vil gerne anerkende børnene, så de oplever, at det, de kan og gør, også betyder noget. Bogen er fyldt med børnenes energi og kreativitet. Der er rigtig mange spændende rekorder, og mange af rekorderne er illustreret med billeder.

Du sidder med den 35. udgave af bogen. Det er 34 år siden, den første børnerekordbog udkom. Den hed i øvrigt Rekordbogen for Børn og Unge i Danmark og ændrede navn til BRB allerede i 2. udgave (Børnenes

Rekordbog 1991). Vi ser ofte, at børnene kommer i aviser og ugeblade eller i radio og tv, hvor de viser deres særlige evner. Det er vigtigt, at børn bliver set og hørt, så de bevæger sig ind i voksenlivet med en god selvfølelse og et stort selvværd. Det er derfor en stor glæde, at vi igen kan præsentere en ny udgave af Børnenes Rekordbog, hvor børnene endnu en gang har overgået sig selv og hinanden. 

Her kan du læse om nogle af rekorderne, der er nye i år: Det er f.eks. lykkedes et fodboldhold, Holbæk B&I drenge U13-15, at sætte den vilde rekord med 1.000.000, altså 1 million, fodboldjongleringer på en måned. Initiativtager var 14-årige Rasmus Hartøft, der selv leverede de 100.000 af dem. Det behøver ikke nødvendigvis at være meget specielle ting i rekordsammenhæng – f.eks. er det helt almindelige kammerjunkere, som 11-årige Olivia Lauge Røgild balancerede i et 20 cm højt tårn. En anden variant kan være at være fælles om opgaven. Det er lykkedes Klubben Stjerneholdet fra Ølsted at få fyldt Kirkehusets trillebør med 13 børn. I Glamsbjergskolens SFO har de været vildt optaget af rekorder gennem det seneste år. 9-årige Svend Lezuik Arvidsen og Lærke Wiuff på 10 år havde lige været i Go’morgen Danmark for at fortælle om alle deres rekorder i deres SFO. På vejen hjem i bilen byggede de et 1,18 meter LEGO-tårn på 10 minutter. SFO’en er nu kommet med som regionskontor for Børnenes Rekordbog for region Fyn, og det er vi glade for. Borris SFO havde gang i den igen i år. Frederik Mthembu Funch Danielsen på 9 år slog rekorden i at kravle hurtigst op i tovene og røre loftet. Frederik kravlede op ad tovet på kun 10,89 sekunder. Klatretovet er 5,07 meter langt. Bevist på et videoklip, som du kan se ved at scanne QR-koden i bogen. Du kan også finde QR-koden til at se Mathilde Frømling Nielsen fra 4. klasse, der var supersej og gik hele 18,3 meter på hænder i Skovgårdsskolens aula i Charlottenlund. 

Hvert år er der samlinger, der vokser, mens nogle er helt nye: 7-årige Adam Hougaard Månsson elsker Pokémonkort og har nu 1.502 kort. 4-årige Luna Hougaard Månsson har ønsket sig PAW Patrol til samtlige fødselsdage og juleaftener og har nu 187 stk. i legetøjsserien. 11-årige Karen Mollie Franklin har et skarpt øje for 4-5-6-kløvere. Samlingen er oppe på 472 kløvere. 10-årige Ida Sofie Dahl Kastbjerg har igennem de sidste 4 år formået at samle 503 læbepomader. I rekordbogen er der plads til alle mulige og umulige rekorder – også de mere spektakulære af slagsen. Du kan f.eks. læse om alle skolens elever fra Ingstrup Trivselsskole i Løkken, der blev fordelt på 19 mindre arbejdshold for at lave den længste kuglebane.

Børn fra klubber og SFO’er er meget engagerede i Børnenes Rekordbog. Vi har institutioner over hele landet, der kan komme ud til dit/jeres rekordforsøg. Husk at bruge dem, og giv gerne besked i god tid. Helst 3 uger før (se telefonnumre side 189). Du kan besøge os på Facebook, på vores hjemmeside eller se alle de sjove videoklip af rekorderne på vores YouTube-kanal. Du kan sende dine egne klip ind, så uploader vi dem. Vores regionsinstitutioner kan også komme ud med børnekontrollanter for at overvære jeres rekordforsøg og skrive diplomer.Det skete f.eks., da vores regionsledere Marianne og Ole Svendsen fra regionskontor Nordjylland igen deltog i Sommerstart i Aalbæk, hvor lokalområdet deltog i mange rekordaktiviteter som sømslagning, gå 10 meter på 2 knæpuder og flytte tændstikker med en pølsetang på 1 minut. Jeg kommer også selv ud til forskellige rekordforsøg og var bl.a. til stede, da 361 elever havde officiel afslutning for Viborg Bibliotekernes udvalgte læseklasser. Her læste de i bøger og spiste is samtidig – rekorder skal være sjove! Jeg besøgte også Aabenraa Bibliotek, hvor børnene byggede en mur af bøger, der blev 55 meter lang og 10 cm høj. Begge disse rekorder handlede for bibliotekerne om at sætte fokus på børns læsning i bøger. Det var også en stor glæde at gæste ADHD-foreningens sommerlejr, hvor 40 børn på 4 IR-skydebaner fik 1.337,7 point på 20 minutter. 

Børnenes Rekordbogs Støtteforening er aktivt medvirkende og gør det hele økonomisk muligt. Idéen til Børnenes Rekordbog fik jeg tilbage i 1985. Dengang havde nogle børn samlet over 300.000 kapsler, men kunne ikke få rekorden optaget i Guinness World Records. Jeg mente, at der manglede et sted, hvor børn kunne blive anerkendt og komme i fokus for deres mange præstationer og på deres egne præmisser. Den allerførste udgave af Børnenes Rekordbog lavede vi i Mårslet Fritidsklub, hvor den daværende leder og nuværende formand for støtteforeningen, Hansi Hahn, og medarbejdere støttede op om idéen. På klubbens sommerlejr på Livø i 1987 blev projektet præsenteret for klubbørnene, som kastede sig over projektet med liv og sjæl. Det blev besluttet at lægge ud med verdens største lagkagekamp, der blev efterfulgt af en grundig ”børnevask”. Rekorden blev sat i Tivoli Friheden i Aarhus den 3. september 1988, hvor 200 børn sloges med 2.000 lagkager. 

Det overordnede formål med bogen var og er at skabe en ”vi-følelse”. Konkurrenceelementet er ikke det vigtigste, men samarbejdet er derimod i højsædet. Både børn og voksne oplever gang på gang, at et samarbejde om en rekord giver gode kammeratlige relationer, knytter tætte bånd og skaber en fælles oplevelse. 

Rigtig god fornøjelse med din nye, sjove rekordbog.

Med største rekordhilsen, og god læselyst

Mikael Brøgger

REGIONSKONTORERNE
Regionskontorerne er altid glade for at besvare
spørgsmål, og er der behov for det, tager
kontrollanterne også gerne ud for at kontrollere
dit/jeres rekordforsøg. Husk at kontakte dem i
god tid inden forsøget – og senest 3 uger før.

REGION NORDJYLLAND
Tårs Skole
Regionsleder: Karina Frandsen
Tlf.: 2233 1939 – kari258a@hjskole.dk
Regionsleder: Morten Rune Pedersen
Mobil: 2299 2367 – mortenpedersen1@yahoo.dk
Regionsleder: Lars Bo Westergård
Tlf.: 4122 4665 – lars.bo.westergaard@hjoerring.dk

HotSpot, Frederikshavn
Regionsleder: Jens Christian Bjerregaard
Tlf.: 9845 7090/6014 8337 – jebj@frederikshavn.dk

Freelancer – Frederikshavn
Regionsleder: Ole Svendsen
Tlf.: 4086 2259 – olesvendsen60@gmail.com

REGION VESTJYLLAND
Freelancer – Lemvig
Regionsleder: Brian i Dali
Tlf.: 3172 1535 – bj-idali@hotmail.com

REGION MIDTJYLLAND
Mårslet Skoles SFO
Regionsleder: Jørgen Bertelsen fra Mårslet SFO
Tlf.: 6110 6819 – bertelsen67@live.com

Mårslet Ungdomsklub Regionsleder:
Michael Clausen
Tlf.: 4188 4113 – micl@Aarhus.dk

REGION SYDVESTJYLLAND
Samuelsgården, Oksbøl
Institutionsleder: Conny Andersen
Tlf.: 5127 4668 – coan@varde.dk

REGION FYN
SFO Humlebien, Glamsbjerg
Telefon: 6474 7862
Institutionsleder: Michael Bøgeskov
Tlf.: 2152 0250 – milab@assens.dk
Regionsleder Nicklas Sunil Johannesen
Mobil: 20470718 – nicklassunil@gmail.com
Regionsleder Simon Buch Rasmussen
Tlf.: 5250 9121 – simo49m1@assensskoler.dk

REGION KØBENHAVN
Louis P FK/UK, Frederiksberg
Regionsleder: Peter e Abbondio
Tlf.: 2089 3019/3888 5354 – pe@louisp.dk

REGION SJÆLLAND OG KØBENHAVN
Klub Viadukten, Roskilde
Regionsleder: Janne Schoelzer
Tlf.: 6172 2574 – janneas@roskilde.dk

REGION SJÆLLAND
Sorø Privatskole, Sorø

Regionsleder: Gertrud Bendorff
Tlf.: 2576 6660 – gertrudbendorff@live.dk

REGION LOLLAND OG FALSTER
Sophieskolen SFO, Nykøbing F.
Regionsleder: Jan Refnov Petersen
Tlf.: 5174 5198 – janpondus@hotmail.com
Regionsleder Lone Lykkebæk
Tlf.: 2347 1745 – lykkebaek@live.dk

REGION BORNHOLM
Paradisbakkeskolens SFO, Nexø
Regionsleder: Lars Frithiof
Tlf.: 4087 6946/5692 3381 – lars_frithiof@hotmail.com

STØTTEFORENINGEN
Formand: Hansi Hahn
Tlf.: 2398 9955 – hanskurt.hahn@gmail.com