velkommen til børnenes rekordbog

På 29.ende år kan du læse om spændende rekorder i børnehøjde.

I denne Børnenes Rekordbog 2018 kan du bl.a. læse om Fritidsklubben Klub Inn, der bagte en gigantisk cupcake på 4,34 kg med en diameter på 30 cm. Du kan måske slå Simon M. Nyhus, Ørestad Friskole, der sad i spagat i 47 minutter og 55 sekunder? Måske du gerne ville have været med, da 126 børn fra Nexø trak en 12 ton tung skolebus 75 meter på 49,81 sekunder. Du vil måske lade dit hår gro for at slå Mie Tønnesen, der nu har Danmarks længste hår på 148,5 cm. Du kan læse om 18 børn fra Aulum, der satte 680 elastikker på en vandmelon, før den sprang. Du kan hygge dig med at læse om 794 deltagere fra Frederiksberg, der deltog i Wobble-linedance og om mange andre rekorder. Tag også et kig på de mange samlinger, måske du også samler på noget.
Du kan besøge os på Facebook, på vores hjemmeside eller se alle de sjove videoklip på vores YouTube-kanal. Du kan sende dine klip ind, så uploader vi dem. I bogen kan du finde QR-koder ved nogle af rekorderne.

Vores regionsinstitutioner kan også komme ud med børnekontrollanter for at overvære jeres rekordforsøg og skrive diplomer. Det skete f.eks. i BonBon-Land, hvor Lone og Annette fra Sophieskolen i Nykøbing F havde taget deres SFO-børn med som kontrollanter. Børnenes Rekordbogs Støtteforening er aktivt medvirkende og gør det hele økonomisk muligt.

Det overordnede formål med bogen var og er at skabe en ‘vi-følelse’. Konkurrenceelementet er ikke det vigtigste, men samarbejdet er i højsædet. Både børn og voksne oplever gang på gang, at samarbejdet om en rekord giver gode kammeratlige relationer, knytter tætte bånd og skaber en fælles historie med en masse sjove og fælles oplevelser. Gennem alle årene har vores netværk af rekord-institutioner taget ud til utallige rekordforsøg som kontrollanter.

Angående fakturering: Følgebrevet kan læses her

køb rekordbogen

For at bogen kan overleve er det rigtig vigtigt at bogen bliver solgt. Bogen kan købes hos boghandlere, i flere supermarkedskæder på nettet http://saxo.com eller på redaktionen (ved forudbetaling). Se nedenfor.

Få bogen/bøger tilsendt ved at indbetale kr. 169,95 + 20,- i porto pr bog på Bankkonto i Jyske Bank: regnr. 6610 konto 0001392237. ELLER på Mobile Pay til 2720 9050 Husk at oplyse din adresse. - Ved over 3 stk. fri levering! Bemærk at bogen nogen gange kan købes på udsalg til en lavere pris end listeprisen, men prisforskellen refunderes ikke. Da portoomkostningerne er meget høje.

Følg Rekordbogen

Facebook
Følg Børnenes Rekordbog på Facebook og snak med andre rekordsættere, få ideer og inspiration, eller find rekord-venner!
Se vores Facebook gruppe her!

Youtube
Følg Børnenes Rekordbog på Youtube, og se masser af sjove videoer af rekorder!
Se vores Youtube kanal her!

Læs om...
læs om

Læs om ADHD-foreningens sommerlejr 2017 ved Houens Odde, der fik 48 børn ind i en autocamper. Camperen blev inspiceret af alle børnene, så de var trygge ved forsøget. Camperens bad/toilet blev først fyldt fyldt op med 12 børn. Så blev resten af camperen fyldt, og i alt fandt 48 børn i alderen 6-12 år plads. Rekordbogens kontrollant Jørgen Bertelsen fra Mårslet SFO var med på dagen og skrev straks diplom for den store præstation.

Lejrleder Charlotte Hansen siger: ”En megafed oplevelse for alle børn, som de vil tage med sig fra sommerlejr 2017. Der er masser af aktiviteter for alle, både med og uden ADHD.

Eller læs om 920 børn i en fællesdans. Der var budt op til fællesdans, og 920 børn fra 3. til 5. klasse deltog i dansen. Skolebørnene i Ringsted har på alle mulige måder været med til at støtte UNICEF-året. DR-Ultra-værten Sofie Østergård opfordrede til en fællesdans som opvarmning til en anden rekord til bogen. Således slog de rekorden i flest børn, der danser sammen.

Bustrækning

Abonner på os på YouTube

Det var en kæmpeoplevelse, da 126 SFO-børn Paradisbakkeskolens SFO i Nexø, trak deres 12 ton tunge skolebus 75 meter på 49,81 sekunder. Rekordforsøget foregik på følgende måde: 2 tov på 40 meter hver (24 millimeter tykt nylon) blev fastgjort foran midt på bussen (motoren var tændt af hensyn til bremserne, men holdt stille).

Bogens regionsleder, pædagog Lars Frithiof, fortæller: ”Børnene fik udleveret stofhandsker med gummidupper på, så de ikke kunne brænde sig på tovet, derefter stod børnene i 2 rækker med hver deres tov (der blev lavet et mærke med tape på tovet 5 meter fra bussen af sikkerhedsmæssige grunde). Ekstra info: Da bussen var kørt tilbage til start, blev alle 126 børn sendt ind i bussen, og så var det de voksnes tur til at trække bussen til stor fornøjelse for børnene.”

Udvalgt rekord

stå på ølkasser

Stod på 27 ølkasser 9,18 meter stablet en af gangen Iført sikkerhedstov m.m. lykkedes det for Celina Nielsen, 11 år, at kravle op på 27 ølkasser. Celina fik rakt flere kasser, hver gang hun havde markeret, at hun stod klar på kasserne. Højden blev målt til 9,18 meter plus Celinas egen højde, så hun havde udsigt ud over Marstrup Hallen fra mere end 10 meter. Selvfølgelig iført sikringtov mm.

Send os din video
Send os din video!

Vil du have din video på rekordbog.dk?

Sådan gør du:
Optag din rekord på video, og send os filen på: [email protected].

Vi udvælger de bedste videoer, og uploader dem på siden løbende! Alle videoer der modtages, kommer op på Børnenes Rekordbog's Youtube kanal.

Du kan løbende følge med i når der kommer nye videoer, eller hvis du klikker på "abboner" på vores Youtube kanal.

Køre på baghjul

Abonner på os på YouTube

En rigtig artist er 14-årige Nikolaj Gjedde Hvingel fra Fredericia. Det lykkedes ham at køre en strækning på 1,1 km på baghjul på en almindelig cykel.

Nikolaj siger: ”Jeg syntes, det kunne være sjovt at slå rekorden, fordi jeg har øvet mig siden 2. klasse, og fordi min far introducerede mig for det. Siden da har jeg interesseret mig for at stejle, og jeg gør det stadig den dag i dag.”